ИМУНОКОЛ ПЕРФЕКТ ПРОБИО

Имунокол Перфект Пробио

15 капсули

Имунокол Перфект Пробио е комбинация от коластра (370 мг), бифидубактериум лонгум (1 млрд. Живи бактерии), лактобацилус ацидофилус (2 мрд. живи бактерии).

Tя съдържа специално разработени микрокапсулирани култури от Лактобацилус ацидофилус и Бифидобактериум Лонгум, гарантиращи милиарди живи организми без нуждата от специално съхранение.

В състава на коластрата влизат 37 имунни, 8 растежни фактора, лактоферин и петте имуноглобулина (Ig A, Ig D, Ig E, Ig G, IgM).

Коластрата съдържа още и епителен растежен фактор (EGF), който подпомага нормалното функциониране на лигавиците на дихателната, храносмилателна и отделителна системи.

Олигозахаридите в коластрата служат като пребиотици и стимулират размножаването на някои полезни бактерии, живеещи в дебелото черво и служат като пребиотици, а гликопротеините - не позволяват на вредните микроби да проникват в стените на стомашно-чревния тракт.

Лактоферинът - широкоспектърен „антибиотик“, който допринася за нормалното състояние на имунната система. Той подпомага подтискане развитието на вредни бактерии в червата и подпомага развитието на бифидобактериите. Редица проучвания доказват редукцията на бактериални инфекции в гастроинтестиналния тракт след приложение на лактоферин, както и благоприятното му действие върху растежа на бактерии с ниски нужди от желязо каквито са Lactobacillus и Bifidobacteria.

Бифидобактериум Лонгум е бактерия, която е типична за чревния тракт на хората, спомага за усвояването на млечни продукти и комплексни захари, участва и в производството на лактатна киселина.

Лактобацилус Ацидофилус подобрява баланса в чревната флора и не допуска развитието на болестотворни микроорганизми, като пречи на залавянето им за стените на червата, променя рН и кислородното съдържание и произвежда бактерицидни вещества (например водороден прекис, млечна и оцетна киселина и др.)

Ползи от приема на Имунокол Перфект Пробио

* Подобрява вътрешния микробен баланс на стомашно-чревния тракт.

* Допринася за нормалното функциониране на организма на човека, а при децата да стимулира по-бързото им развитие.

* Един от най-богатите източници на MSM (метил сулфанил метан).

* Допринася за нормалното състояние на костите.

Съставки: Коластра от крава на прах, Лактобацилус ацидофилус, Бифодобактериум Лонгум

Схема при интензивна програма:

За възрастни:

5 дни х 5 капсули дневно и след това поддържаща програма 30 дни х 2 капсули дневно.

За деца над 7 г.:

5 дни х по 3 капсули дневно и след това поддържаща програма от 30 дни х 2 капсули дневно.

За деца над 1 г.:

5 дни х 2 капсули дневно и след това поддържаща програма 30 дни х 1 капсула дневно.

Смесвайте с хладка вода или течности и храни! За по-лесно поглъщане съдържанието на капсулата може да бъде разтворено в храната или течността/да не е кисела, за да не се пресече/ 20 минути преди хранене.

Вижте също и:

Пробиотици - действие